Hiihtolomalla tapahtuu – viikot 8. ja 9.

Aulangon Ulkoilumajan kahvio palvelee etelä suomen hiihtolomaviikolla 20. – 24.2. (viikko 8.) arkisin kello 10.00 – 16.00.

Kanta-Hämeen hiihtolomaviikolla 27.2. – 3.3. järjestämme myös ohjattua liikuntaa. Tarkempi ohjelma alta.

HIIHTOLOMA 27.2. – 3.3.2017 LIIKUNTAA LUONNOLLISESTI ULKONA

ARKISIN, maanantai – perjantai

Lumikenkäretki kello 10.00

Kokoontuminen Ulkoilumajan edustalla klo 10:00. Kävelemme n. 6-7 kilometrin lenkin, matkalla pysähdytään nauttimaan omia eväitä. Retken kesto n. 2 tuntia.

Retket sopivat kaikille, jotka haluavat tutustua Aulangon retkeilykohteisiin. Retkillä kierretään ohjaajan johdolla mukava lenkki pysähtyen sopivin väliajoin nauttimaan omista eväistä ja nähtävyyksistä.  Retkelle tarvitset mukaan sään mukaisen vaatetuksen, retkieväät ja juomapullon. Retket ovat maksuttomia ja avoimia kaikille. Jos lunta ei ole, lumikenkäretket tehdään sauvakävellen.

Lumikenkiä voi vuokrata Ulkoilumajan vuokrauspisteeltä.

Hiihtokoulu 5 – 7 vuotiaille kello 11.00 – 12.30

Hiihtokoulussa harjoitellaan perinteisen tyylin hiihtoa. Lapsilla tulee olla omat sukset, joissa on kärkisiteet. Lapsen tulisi pysyä itsenäisesti suksilla pystyssä ja osata laittaa sukset jalkaan. Hiihtokoulussa harjoitellaan hiihdon perustekniikoita ohjaajien innoittamana sekä leikitään talvisia leikkejä lasten omalla radalla. Lapset osallistuvat ilman vanhempia. Säävaraus.

Lasten suksipaketteja voi vuokrata Ulkoilumajan vuokrauspisteeltä.

Perhepeuhut kello 13.30 – 15.00

Perhepeuhuissa alle 9 -vuotiaat lapset vanhempineen pelaavat erilaisia pelejä sekä leikkivät pihaleikkejä nauttien talvesta yhdessä. Perhepeuhujen käynnistäjänä toimivat liikunnanohjaajat. Lajit vaihtuvat mutta mukana mm. norsufutis, mehukanisteri curling jne. Ei ennakko ilmoittautumista. Sään mukainen varustus.

Perheretki lumikengillä klo 14.00 – 15.00

Tervetuloa perheiden lumikenkäretkelle! Kokoontuminen Ulkoilumajan pihassa klo 14.00. Ennen retkeä tutustumme lumikenkiin ja lumikenkäilyyn. Lumikenkäily on helppoa, aiempaa kokemusta ei tarvita. Saat meiltä tarvittaessa lasten tai aikuisten lumikengät lainaksi. Retken lopulliseen kestoon vaikuttaa osallistujien jaksaminen, retken pituus on reilu tunti, evästauolla. Retki on ilmainen.

KESKIVIIKKONA KAHVION JATKOAIKA               16:00 – 20:00

SINISENHETKEN HIIHTO klo 17:00 – 19:30

Sinisenhetken hiihto hiihdetään Aulangon järven jäällä keskiviikkona 1.3. klo 17.00 – 19.30. Tervetuloa kokemaan alkuillan sininen hetki Aulangon järven jääladulla. Käärmekallion nuotiopaikalla voi lämmitellä ja nauttia vaikka omista eväistään. Reitillä ulkoroihut ja Ulkoilumajalla kuumamehutarjoilu.

Matkaan saa lähteä omaa tahtiaan.

Jos on kova pakkanen (yli -15 astetta), kova lumipyry tai jäällä on tulvavettä, tapahtuma peruuntuu.

Julkaistu kohteessa Tapahtumat

Sukella talveen Aulangolla 4.2.

Tule mukaan koko perheen iloiseen ja reippaaseen talviulkoilupäivään Aulangon ulkoilumajalle!

Päivän aikana pääsee hevosajelulle sekä kokeilemaan rusettiluistelua tai tossulätkää Aulangonjärven jäällä. Ohjaajat opastavat myös lumikenkäilyn saloihin ja lapsille on tarjolla hiihtokoulu sekä talvimaa peleineen ja leikkeineen – sään ja lumitilanteen mukaan. Tapahtuman ajan ulkoilumajan kahvio palvelee punaposkisia ulkoilijoita.

Ohjelma tarkentuu vielä lähempänä ajankohtaa. Tapahtuman järjestävät Lasten Liikunnan Tuki ry / Luonnollisesti Ulkona ja Metsähallitus.

Lämpimästi tervetuloa!

Luonnon päivät 2017 pähkinänkuoressa

 • Luonnon päivät 2017 on neljä luontoon yhdessä menemisen päivää satavuotiaan Suomen kunniaksi.
 • Suomen itsenäisyyden juhlavuonna suomalaiset halutaan saada sukeltamaan talveen (4.2.2017), villiintymään keväästä (20.5.2017), rakastumaan kesäyöhön (17.6.2017) ja juhlimaan Suomen upeinta luontoa (26.8.2017) sata päivää ennen virallista itsenäisyyspäivää.
 • Juhlia voi monella tapaa – järjestä oma tapahtuma, osallistu tapahtumiin tai lähde vaikkapa ystävän kanssa luontoon yhdessä.
 • Kaikki tapahtumat löytyvät osoitteesta www.luonnonpaivat.fi. Tunnelmia jaetaan sosiaalisessa mediassa #luonnonpäivät #suomi100.
 • Luonnon päivät 2017 on virallinen Suomi 100 -ohjelmahanke ja se toteutetaan valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -sihteeristön tuella.
 • Luonnon päivät 2017 tehdään yhdessä – valmistelussa on mukana paljon organisaatiota eri aloilta.
Julkaistu kohteessa Tapahtumat

PIHABONGAUS päivä 28.1.

Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry. (KHLY) ja Lasten Liikunnan Tuki ry./ Luonnollisesti Ulkona järjestävät Hämeenlinnan Aulangon ulkoilumajan lintujenruokintapisteellä la 28.1. klo 11-15 Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi ja Birdlife Suomi ry:n pihabongauspäivänä lintujen tarkkailutapahtuman.

Juhlavuoden teemana on yhdessä tekeminen. Näin uskomme myös KHLY:ssä ja Lasten Liikunnan Tuki ry:ssä, sillä jokainen yksittäinen kansalainen tai yhteisö toimii yhteistyössä toistensa kanssa. Suomalainen luonto on yhteinen voimavaramme ja Aulanko alueemme erityislaatuinen luontokohde.

Tule nauttimaan Aulangon upeasta luonnosta ja sen linnuista KHLY:n lintuasiantuntijoiden kanssa. Samalla voit kartuttaa lintutietämystäsi ja saat lajilistan havaitsemistasi linnuista. Paikalla tarjolla lämmintä mehua.

Luontoelämykset koetaan yhdessä. Tervetuloa!

Julkaistu kohteessa Tapahtumat

ULKOILUMAJAN JOULU

Lasten Liikunnan Tuki ry ja Hämeenlinnan Latu ry järjestävät koko perheen joulutapahtuman Ulkoilumajan ympäristössä lauantaina 10.12. kello 15 – 18. Pihapiirissä mm. kadonneen tontun etsintää, tonttutanssia, temppurata, joulumusiikkia jne. Kodalla ja kahviosta pikkurahalla mm. joulupuuroa, makkaraa ja joulutorttuja.

Tapahtuma huipentuu lyhtyvaellukseen Karhuluolalle tapaamaan joulupukkia.

Julkaistu kohteessa Tapahtumat

AULANGON ULKOILUMAJALLA TAPAHTUU LOKAKUUSSA

LIIKUNTALAUANTAI 15.10. klo 11-13

 • sauvakävely klo 11.00 hinta 3 € / osallistuja
 • porrasjuoksu klo 12.15 hinta 3 € / osallistuja

PERHESUNNUNTAI 16.10. klo 12-15

 • Tarinasuunnistusta
 • Askartelua luonnonmateriaaleista

Päivän toteutuksesta vastaavat Humakin yhteisöpedagogiikan opiskelijat

LIIKUNTALAUANTAIT 22. ja 29.10. klo 11-13

 • MOBO – mobiilisuunnistusta koko perheelle, ei osallistumismaksua!
  Mukaan tarvitaan Windows-, Android- tai iPhone-puhelin.

Mobo-radan toteutuksesta ovat vastanneet Tarmon Suunnistusjaosto, Hämeenlinnan Suunnistajat sekä Lasten Liikunnan Tuki ry.

KAHVIO Aulangon Ulkoilumajalla avoinna klo 10–15

Julkaistu kohteessa Tapahtumat

Aulanko herää 16.4 – puistometsän messut

Aulangon puistometsässä järjestetään lauantaina 16.4 klo 11-15 Aulanko herää -tapahtuma. Tapahtuma on kahdenkymmenen eri toimijan yhteisponnistus. Tapahtuman tarkoitus on tarjota koko perheelle vinkkejä ja ideoita hyvinvointiin ja liikkumiseen luonnollisesti ulkona.

Ohjelmassa on muun muassa rentoutusharjoituksia ja ohjattuja liikuntatuokioita lapsille ja aikuisille, lintu- ja sammalretkiä, luonnon oma kuntosali, HIIT-treeni ja villiyrttitietoutta. Tapahtumassa pääsee myös tekemään luontovisoja, kuuntelemaan musiikkia kansallismaisemassa sekä tarinoita Aulangon salaisuuksista ja  oppimaan geokätköilyn saloja. Tavattavissa ovat myös Ylitalon alpakat. Lisäksi näkötorni on ensimmäistä kertaa avoinna talven jäljiltä.

Aulangon Ulkoilumajalla avautuu pysyvä näyttely Hämeenlinnan olympiahistoriasta. Näyttelyn suurkuvatulosteet vanhoista historiakuvista teetti Ahveniston suojeluyhdistys lahjoitusvaroin.

Kävijät saavat reittikartan, jonka varrella eri pisteet sijaitsevat. Tapahtuma on maksuton ja sopii kaikenikäisille.

Lisätiedot tapahtuman Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/events/209496036105242/?active_tab=highlights

Julkaistu kohteessa Tapahtumat

Kadonneiden pääsiäismunien metsästys Aulangon puistometsässä 25.–28.3.

Joukko pääsiäismunia katosi mystisesti Hugo Standertskjöldin rakennuttaman Onnentemppelin kätköistä. Saimme selville, että pääsiäispuput ovat piilottaneet munat kävijöiden iloksi Aulangon puistometsään. Mutta emme tiedä, kuinka paljon munia on kadonnut. Pääsiäispuput antoivatkin kävijöiden tehtäväksi laskea, kuinka monta pääsiäismunaa metsän siimekseen on piilotettu.

Vinkkinä pääsiäispuput kertoivat, että munat on ripustettu puihin Aulangon Ulkoilumajan ja Karhuluolan välisen metsäpolun läheisyyteen ja niissä on merkintä LLT. Puput pyytävät kävijöitä ystävällisesti huomioimaan, että munia ei ole tarkoitus kerätä mukaan, jotta mahdollisimman moni pääsee laskemaan niitä.

Tarkkaile puita polun molemmin puolin ja poikkea myös polulta kurkistelemaan metsään. Kuinka monta pääsiäismunaa löysit reitin varrelta?

Vastauslomakkeita on saatavilla Aulangon Ulkoilumajan kahviosta. Lomakkeeseen merkataan, kuinka monta pääsiäismunaa metsästä löytyi sekä omat yhteystiedot. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan pääpalkintona perhelippu Flowpark Ahvenistoon sekä pienempiä yllätyspalkintoja.

Vastauksen palauttaneet saavat myös Ulkoilumajan kahviosta kaksi kahvia tai mehua yhden hinnalla. Aulangon Ulkoilumaja palvelee pääsiäisen ajan perjantaista maanantaihin kello 10-16.

Onnea laskentaan!

Aulangon Ulkoilumajan osoite on Linnanen 77, 13210 Hämeenlinna.

Julkaistu kohteessa Tapahtumat

Vastaa asiakaskyselyymme

Kehitämme Aulangon Ulkoilumajan kahvion palveluita. Vastaamalla oheiseen kyselyyn pääset vaikuttamaan kahvion palvelutarjontaan. Kyselyn toteuttavat HAMKin muotoilun opiskelijat.

Vastaa kyselyyn

Kysely on avoinna 15.3.2016 asti.

Järjestämme 30.3. asiakasillan kello 18-20 Ulkoilumajalla, jonka tavoitteena on kahvion palveluiden ja toiminta-ajan kehittäminen. Tervetuloa kaikki Ulkoilumajan ystävät!

Julkaistu kohteessa Tapahtumat

Luokkaretki 2016 -ohjelma julkaistu

Kevään odotetuin koulupäivä on tietysti luokkaretkipäivä. Tänä keväänä on valittavissa kahdesta eri teemasta. Luokkaretki ohjelma on myynnissä kevään 2016. Ohjelmapalvelu toteutetaan huhti- ja toukokuussa. Parhaat päivät varataan jo nyt!

Luokkaretki 2016 mainoksen löydät täältä Luokkaretki mainos

Tiedustelut ja varaukset; p 03-6525240 / toimisto tai sähköpostilla toimisto@lastenliikunnantuki.fi

Julkaistu kohteessa Tapahtumat

TILAT & VUOKRAUS

Aulangon Ulkoilumaja on vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin. Meillä järjestät illanvietot, polttarit ja häät tai yrityksesi virkistyspäivän ja saunaillan.

Lue lisää tiloista ja vuokrasta >>

VARAA MAJA

Varaa Aulangon Ulkoilumaja juhlia, kokousta, saunomista tai yhdessäoloa varten.

Varaa >>

TARJOUSPYYNTÖ

Lähetä meille tarjouspyyntö illanvietosta, liikuntapalveluista, yrityksen virkistyspäivästä tai saunaillasta.

Tarjouspyyntölomakkeeseen >>